Västra Ingelstad IS

Referat: AIF Barrikaden - Västra Ingelstad IS

Startelvan: Florian, Albin, Jönsson, Claesson - Bagher, Peter B, Patrik Li, Pascal -
Pontus och Ahmed

Avbytare var Alex som spelade hela 2:a halvlek som högermittfältare, Ali Mashoun (debutant) som spelade nästan hela 2:a halvlek som anfallare, David som spelade c:a 35 min av 2:a halvlek som vänstermittfältare och Dennis som spelade 25 min i 2:a halvlek som innermittfältare.

Oflytet för B-laget fortsatte och vi står kvar på 16 poäng och hotas av nerflyttning trots ett i de flesta matcher mycket bra spel där vi även skapar många och heta chanser. Med lite mer flyt och med bättre effektivitet i avslutningarna borde vi ha haft c:a 25 poäng (Bara mot Skanör Falsterbo har vi fått en bättre utdelning än vi "förtjänat")

Nåväl, efter dessa jeremiader till dagens match: Redan i den 5:e min slår Claesson en underbar crosspassning till Bagher som kommer helt fri med målvakten som dock hinner till bollen någon tiondels sekund före Bagher.
I den 17:e min rundar Pontus målvakten men det efterföljande avslutet räddas på mållinjen av en utespelare. Strax efter har Västra Ingelstad sin första riktiga målchans när de ur ett friläge lobbar bollen över Niko men också över ribban.

I den 28:e min har vi så efter lite flipperspel långt inne i deras straffområde ett skott i stolpens utsida och ytterligare 2 min senare kommer det efterlängtade ledningsmålet. Det är Florian som slår en mycket väl avvägd frispark från högerkanten som går över hela Västra Ingelstads försvar till 4 (!) mer eller mindre fria Barrikadenspelare varav 3 inte riktigt når bollen som istället går till Micke Jönsson som enkelt nickar in 1-0.

Första halvlek var nog ganska jämn om man ser till spelet men som framgår ovan hade vi de klart flesta och bästa chanserna. Inför 2:a halvlek var man nyfiken på vad de 4 bytena vi gjorde i paus skulle innebära. Till en början såg det mycket bra ut. Vi parkerade mer eller mindre på deras planhalva de första 10 minuterna, dock utan att skapa någon riktig målchans. När de i den 55:e min kvitterar efter hörnretur och inlägg ändrar matchen karaktär direkt. Västra Ingelstads spelare som verkade så tröttkörda i början av halvleken hittar nu oanade krafter och går verkligen för seger. De rör sig väldigt mycket och kommer med mycket folk när de anfaller, så mycket att vi ofta blir underbemannade. I den 60:e min är de nära att ta ledningen men nicken på en hörna går i ribban.

Ungefär halvvägs in i 2:a tar vi oss efter hand in i matchen igen efter det chocktillstånd som vi tycktes komma in i efter kvitteringsmålet. De hade fortfarande mycket boll men vi hade nu massor av fina kontringar. Ali, som hade många snabba och fina löpningar, hade 4 jättebra lägen inom loppet av 8 min!
Vid ett tillfälle kom vi 3 spelare fria med målvakten (i ärlighetens namn nog offside) men Ali som var bollförare kunde inte passa till någon av de andra som hade bättre vinkel än han av rädsla för offsideavblåsning eftersom de låg framför honom. Fick nu själv till ett halvbra avslut som målvakten kunde rädda till hörna. Vid ett annat gjorde han en snygg lyftning förbi målvakten men precis som man trodde att ett nytt ledningsmål var ett faktum kom det en utespelare och slog bort den precis på mållinjen.

När Västra Ingelstad strax efter alla våra chanser i den 79:e min går upp och gör 2-1 på ett mycket välriktat skott intill bortre stolproten från en helt omarkerad spelare efter en retur verkar det som om vi blir väldigt nervösa (förståeligt efter alla motgångar) och vi får inte till så mycket ordnat spel trots att vi har rätt mycket boll. Vi får dock en gratischans genom en indirekt frispark i straffområdet som vi tyvärr inte gör mycket av. När de sen i en kontring går upp och gör 3-1 i den 87:e min går luften av rätt naturliga skäl helt ur vårt lag och resultatet står sig.

Jämnt spelmässigt, de sköt mycket utifrån, oftast med mycket dålig riktning, skapade många hörnor (varav flera dock kändes väldigt onödiga från vår sida) men vi hade alltså jättemånga fler och sammantaget hetare målchanser. Nu får det vara nog med hedersamma förluster. Det måste rimligtvis snart vända!

Statistik: Hörnor 5-10, Skott på mål 11-8, Skott utanför 2-10